Subsidies voor ontwikkeling in 2022

Wil jij jezelf ontwikkelen binnen jouw vakgebied of heb je behoefte aan loopbaanadvies? Weet dan dat er verschillende regelingen en subsidies zijn waar je gebruik van kunt maken. We zetten er in dit artikel een aantal voor je op een rij.

A+O Metalektro

Voor iedereen die werkzaam is in de metaal- en elektrobranche is er het opleidingsfonds van A+O Metalektro. Ze vergoeden 90% van de externe kosten tot een maximum van 1.000 euro. Dit mag je inzetten voor het verbeteren van persoonlijke vaardigheden en soft skills voor medewerkers op alle niveaus. Je kunt dan denken aan trainingen of cursussen. Maar je mag het budget ook gebruiken voor loopbaanadvies.

Je kunt het opleidingsbudget van A+O onder andere inzetten voor:

 • Loopbaanadvies / Loopbaancoaching
 • Soft Skills zoals trainingen op het gebied van:
  • Effectief Communiceren
  • Leidinggeven
  • Klantgerichtheid
  • Verkoopvaardigheden
  • Samenwerken / Teamontwikkeling

Je mag zelf een aanbieder kiezen en dient je aanvraag zelf in bij A+O. Kies je voor training of coaching bij XL10? Dan mag je het budget van A+O hiervoor gebruiken.

>> lees meer over het aanvragen en de voorwaarden van het A+O opleidingsbudget

OOM Ontwikkelbudget

OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ze co-financieren opleidingskosten voor werkgevers, werknemers en leerlingen. Ook zij bieden een ontwikkelbudget dat je in mag zetten voor het volgen van een opleiding of training bij XL10. Wil je meer weten over de verschillende regelingen en de maximale vergoeding voor jouw specifieke situatie? Kijk dan op de website van OOM voor alle voorwaarden en informatie.

>> lees meer over het OOM Ontwikkelbudget

SLIM-subsidie

De SLIM-subsidie is een regeling specifiek voor het MKB. Met de Stimuleringsregeling leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend maken. Kies je voor loopbaan- en ontwikkeladvies van XL10? Dan kun je aanspraak maken op deze subsidie regeling. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt jou als ondernemer om je medewerkers vitaal te houden. Daarnaast is het goed voor de strategische planning van je bedrijf.

>> lees meer over de SLIM-subsidie

Opleidingscheque Twents Fonds voor Vakmanschap

Voor alle werkenden, ZZP’ers of werkzoekenden in de regio Twente, is er de opleidingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap. Je mag de cheque gebruiken om je verder te ontwikkelen in jouw huidige functie, maar ook voor omscholing. Wel zijn er enkele voorwaarden. Zo moet je in Twente wonen, heb je maximaal een MBO 4 diploma en verstevigt de gewenste opleiding jouw positie op de arbeidsmarkt. Wil jij in je huidige functie werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Ook dan mag je dit fonds aanspreken.

>> lees meer over de opleidingscheque in onze eerdere blog

STL-opleidingsbudget

Het sectorinstituut transport en logistiek biedt iedereen die zich wil verbeteren in zijn of haar werk, een opleidingsbudget. Werk je in de branche goederenvervoer of mobiele kranen? Dan kom je in aanmerking voor een opleidingsbudget van maar liefst 1.000 euro.

>> lees meer over het STL-opleidingsbudget in onze eerdere blog

Advies nodig bij de
keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken we graag jullie ambities.

Alco CTA

ONZE REFERENTIES