Assessments


Assessments op maat met helder resultaat

Benieuwd naar het potentieel van je medewerkers? Dan is een ontwikkelassesment een ideaal hulpmiddel. Onze betrouwbare en valide assessments brengen kwaliteiten, uitdagingen, drijfveren en ontwikkelkansen scherp in beeld. Het begeleidend advies helpt jou bij de ontwikkeling van jouw medewerker. 

Ontwikkelassessment brengt competenties en potentieel in kaart

Bij de assessments van XL10 staan kwaliteit en betrouwbaarheid voorop. Het resultaat: een helder en betrouwbaar rapport gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methoden. De assessments geven je alle nodige informatie over het ontwikkelpotentieel van jouw medewerkers.

De rapporten en het begeleidend advies van XL10

De rapporten en het begeleidend advies brengen het ontwikkelpotentieel van je medewerkers in kaart. Leer wat iemand al kan, waar iemands uitdagingen liggen, en waar ruimte voor groei is. Met deze informatie op zak neem jij weloverwogen keuzes over ontwikkelvraagstukken.

Advies nodig bij de
keuze voor een assessment?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken wij graag jullie ambities.

Alco CTA

Intensieve persoonlijke begeleiding bij een assessment

Bij XL10 staat de persoon altijd centraal. De deelnemer wordt vooraf, tijdens en na het assessment intensief begeleid en krijgt na afloop altijd eerst zelf een persoonlijke terugkoppeling van de resultaten. Bovendien krijgt de deelnemer tijdens het interview, indien wenselijk, direct feedback op zijn of haar communicatie.

Ook delen wij met de deelnemer, welk advies wij voornemens zijn te geven aan de opdrachtgever en kan de deelnemer nog een toelichting geven op zijn ervaringen met het assessment en de wijze waarop hij/zij zich herkent in de resultaten. XL10 deelt de rapporten en het advies met de organisatie, waarna de organisatie zelf aan zet is om de vervolgstap met de deelnemer te zetten. Wij denken daarbij graag met je mee op welke wijze de medewerker het best begeleid kan worden. 

Dit is de kracht van het XL10 assessment:

  • Een assessment op maat: Het assessment is altijd op maat. Wij brengen in beeld wat jij in beeld wilt hebben. Wel gaat het daarbij altijd over ontwikkeling. Samen bepalen wij de belangrijkste aandachtspunten, die je uit het assessment wilt halen.
  • Heldere en overzichtelijke uiteenzetting van de feiten. Hierdoor maak je een weloverwogen keuze: Hoe kan ik diegene het best ondersteunen in zijn functie? Waar moet ik op letten in de huidige functie?
  • Enkel feiten. De assessments doen geen aannames en suggesties, uit de rapportages komen feiten waardoor er geen discussie ontstaat over de uitkomsten.
  • Snel resultaat. Snel aan de slag: samen nemen we het kwalitatief, valide en uitgebreide rapport met jou door.

Wanneer een assessment?

  • Als je inzicht wilt in het groeipotentieel van jouw medewerker(s).

  • Als je het jouw medewerker gunt om in de spiegel te kijken. Vanuit daar is gerichte groei mogelijk.
  • Als inzicht wilt in de rol die het beste past bij de specifieke drijfveren, gedrag en kwaliteiten van jouw medewerker.
  • Als je advies wilt voor het stimuleren van ontwikkeling.

Ben je op zoek naar een assessment voor werving en selectie van nieuwe medewerkers of een outplacement traject? Dan ben je bij ons niet aan het juiste adres. Onze assessments zijn namelijk alleen bedoeld voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Een hulpmiddel op individueel niveau en niet geschikt voor andere vraagstukken die niet gerelateerd zijn aan ontwikkeling.

Wat is de investering voor een assessment?

De investering van een assessment is afhankelijk van het doel dat je ermee wilt bereiken. Wil je enkel een korte analyse van een persoon of wil je een totaal profiel van de persoon om weloverwogen keuzes te maken. Onze adviseurs inventariseren jouw wensen en maken een voorstel op maat.

>> Bekijk ook onze assessment pakketten

Voortdurend blijven ontwikkelen en reflecteren op je handelen maakt je sterker in je rol en aantrekkelijker als medewerker. Wij luisteren naar jouw persoonlijke ambities en zetten die om in meetbare doelen. Zo gaan we samen recht op het doel af en brengen die ambities in praktijk.

Een goed functionerend team vereist inzicht in eigen en elkaars kwaliteiten. Naast inzicht, is met elkaar in gesprek gaan en kritisch met elkaar meedenken van belang voor het versterken van een team. Denk buiten gestelde kaders, daag elkaar uit. Werk actief aan vertrouwen, wees eerlijk en open en bereik zo samen een nieuw niveau.

Jouw organisatie groeit wanneer jouw mensen/teams uitblinken in wat ze doen. Onze trainingen maken individuele medewerkers en teams sterker. En daarmee jouw organisatie als geheel hechter. Deze kracht straalt ook uit naar jullie klanten.

ONZE REFERENTIES