RET coaching


Beter in je vel dankzij Rationeel Emotieve Theorie (RET)

Onze RET coaching leert jou concreet op een constructieve manier met jezelf en een situatie omgaan. Belemmerende factoren maken plaats voor positieve en helpende gedachten. Je hebt minder last van piekeren en vervelende gedachtenspiralen. Het resultaat? Meer positiviteit en effectiviteit in je werk.

Denk positiever en werk effectiever dankzij je eigen leiderschap RET

Loop jij tegen moeilijke situaties en confrontaties op je werk aan? Voel jij je niet thuis in je huidige functie? Voel jij je niet veilig op je werk en heb jij niet de moed om te zeggen waar het op staat? Stoor jij je aan anderen? Irriteert of frustreert dit jou, en weet je niet wat je er mee aan moet? Dan is RET coaching wat voor jou.

Dit is onze RET coaching

Wie grip heeft op zijn gedachten en emoties werkt effectiever. Iedereen wordt echter wel eens geblokkeerd door belemmerende en negatieve gedachten en emoties. Zo ga je een vervelende situatie op het werk uit de weg, of kun je een bepaalde opmerking niet loslaten. Dat frustreert en benauwt. Met als ongewenst resultaat: Negatief en ineffectief gedrag.

Ineffectief gedrag vloeit voort uit ineffectieve gedachten. Gedachten die jou niet verder helpen. Gelukkig heb jij zelf de sleutel tot verandering in handen. Rationeel Emotieve Theorie (RET) laat zien hoe je ineffectief gedrag en ineffectieve gedachten omzet in iets dat jou wel vooruithelpt. Zet doemdenken om in positieve gedachten. Krijg meer controle over je gedachten en emoties, en werk effectiever.

De coaching maakt jou sterker en je gaat daarna met meer lef en tact het gesprek met je collega’s aan. Hierdoor ontstaat een open werksfeer en zitten onuitgesproken gedachten niet meer in de weg. Kortom, je gaat met meer vertrouwen en plezier naar je werk.

RET coaching: geeft je nieuw inzicht

Het RET coachtraject geeft je inzicht in een bepaalde situatie, en jouw gedachten daarover. Het helpt je anders kijken naar de situatie. Hierdoor ga je er uiteindelijk anders mee om. Wij coachen je zodat je dit bereikt. RET is niet het ontkennen van lastige situaties en pijn. Het gaat wel om het loslaten van emoties en gedachten die jou in de weg zitten.

Tijdens het traject werken we structureel met jou aan concreet ander gedrag. We oefenen consequent. Daardoor leidt onze RET coaching vanzelf tot een een positieve uitkomst. Namelijk, een beter gevoel in situaties die jij lastig vindt.

Meer informatie of advies over RET coaching?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken wij graag jullie ambities.

Alco CTA

Direct aan de slag

Aan de grondslag van Rationeel Emotieve Theorie ligt cognitieve gedragstherapie. Dit betekent dat we coachen op basis van de kennis die we hebben over jouw gedrag. We zoeken dus niet naar de oorzaken ter verklaring van je huidige gedrag. We helpen jou met het veranderen van het gedrag en de emoties die je nu hebt.

De kracht van 1 op 1 coaching

Loop jij tegen lastige situaties op je werk aan? Voel jij je niet prettig in je huidige functie? Irriteert of frustreert dit jou, en weet je niet wat je er mee aan moet? Informeer dan naar de mogelijkheden voor een 1 op 1 coaching sessie met een van onze RET coaches.

De RET methode leert jou hoe je op een constructieve manier met jezelf en een situatie om kunt gaan. De grote winst is dat je deze methode vervolgens op iedere situatie toepast. Zowel in werk als privé.

Wat is de investering van een RET coachtraject?

De investering van een persoonlijk coachtraject zijn afhankelijk van jouw ontwikkelbehoefte. Soms boek je in een paar gesprekken al grote resultaten. In andere gevallen nemen we een halfjaar de tijd voor het realiseren van een blijvende gedragsverandering. Het traject is hoe dan ook altijd uniek en op maat gemaakt. Daarom maken onze coaches eerst een voorstel op maat dat ze met jou persoonlijk bespreken.

Voortdurend blijven ontwikkelen en reflecteren op je handelen maakt je sterker in je rol en aantrekkelijker als medewerker. Wij luisteren naar jouw persoonlijke ambities en zetten die om in meetbare doelen. Zo gaan we samen recht op het doel af en brengen die ambities in praktijk.

Een goed functionerend team vereist inzicht in eigen en elkaars kwaliteiten. Naast inzicht, is met elkaar in gesprek gaan en kritisch met elkaar meedenken van belang voor het versterken van een team. Denk buiten gestelde kaders, daag elkaar uit. Werk actief aan vertrouwen, wees eerlijk en open en bereik zo samen een nieuw niveau.

Jouw organisatie groeit wanneer jouw mensen/teams uitblinken in wat ze doen. Onze trainingen maken individuele medewerkers en teams sterker. En daarmee jouw organisatie als geheel hechter. Deze kracht straalt ook uit naar jullie klanten.