Communicatietraining

Effectief en doelgericht leren communiceren: de communicatietrainingen van XL10

Effectief communiceren is de sleutel tot succes. Door bewuste en doelgerichte communicatie, bouw je vertrouwen op bij de mensen om je heen. En vertrouwen is een essentieel ingrediënt voor uitzonderlijke prestaties en resultaten.

Slechte communicatie of een gebrek aan communicatie leidt vaak tot spanning en creëert een negatieve dynamiek. Wanneer jij je niet gehoord voelt op het werk, raak je gedemotiveerd, gefrustreerd en ben je vaker geneigd om (onschuldige) situaties verkeerd te interpreteren. Je kunt hierover blijven mokken, maar het is jouw verantwoordelijkheid om het moeilijke gesprek hierover op gang te brengen.

Dit kan behoorlijk spannend zijn, maar met de juiste instelling en goede gesprekstechnieken zul jij jezelf verbazen. Ineens word je wel serieus genomen, krijg je mensen mee met jouw ideeën en bereik jij je doelen moeiteloos. Met meer werkplezier en betere resultaten tot gevolg.

Kies de training die bij je past

Onze uitdagende trainingen tillen jouw communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau. Kies de training die het beste bij je past:

Vergroot je zelfkennis en versterk je communicatieve vaardigheden

Een boodschap is net zo sterk als zijn berichtgever. Zo is een helder argument pas overtuigend als je hem met overtuiging brengt. Nee is pas nee als je grenzen duidelijk zijn, en feedback is pas constructief als je deze goed onderbouwt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarom dagen wij je uit: neem je eigen communicatie onder de loep. Want wie dit doet, leert effectiever en doelgerichter communiceren.

Onze communicatietrainingen zijn:

  • Verhelderend: Je leert pas als je weet wat je uitdagingen zijn. Bewustwording van je eigen communicatie is dus altijd het begin van het leerproces.
  • Doelgericht: Wij geloven dat je leert door doen en ervaren. Daarom focust XL10 zich op jouw persoonlijke leerdoelen en sluit de training naadloos aan bij jouw praktijkervaringen. Zo verbeteren we jouw verbale- en non-verbale communicatie.
  • Versterkend: Helder kunnen en durven communiceren geeft je meer zelfvertrouwen. En daardoor hebben collega’s en klanten ook meer vertrouwen in jou. Een sterke gesprekspartner straalt rust en overtuiging uit.

Daarom volg je een communicatietraining bij XL10

Een communicatietraining is onder meer interessant voor je als:

  • Je jouw gesprekstechnieken wilt ontwikkelen
  • Je wilt leren formuleren en ontvangen van feedback
  • Je wilt leren hoe je helder en duidelijk jouw mening formuleert
  • Je wilt leren hoe je op heldere en duidelijke wijze jouw grenzen aangeeft
  • Je meer invloed wilt hebben op het effect van je communicatie
  • Je een boodschap met meer vertrouwen wilt overbrengen
  • Je met meer overtuiging wilt communiceren

Ieder stapt in op zijn eigen niveau bij XL10

Er is geen basis instapniveau vereist voor deelname aan onze communicatietrainingen. Omdat iedereen die wil leren, dat ook kan. Ongeacht je ervaring en communicatieve vaardigheden. Ieder individu heeft unieke vaardigheden en stapt in op zijn eigen niveau. Door onze individuele aanpak in de training sluit deze altijd naadloos aan op jouw leerbehoefte en niveau. Uiteraard adviseren wij graag welke training het beste past bij jouw persoonlijke leerdoelen.

Onze communicatietrainingen zijn voor iedereen

Of het nu gaat om het geven van feedback, of het aankaarten van een probleem: de complete organisatie heeft baat bij bewuste communicatie. Daarom zijn onze communicatietrainingen bedoeld voor alle medewerkers die met communicatie op de werkvloer te maken hebben. Precies, iedereen dus.

Wil jij je verbale en non-verbale communicatie verbeteren? Dan zijn onze uitdagende communicatietrainingen geschikt voor jou. Voor deelname aan de training verwachten we minimaal een MBO denk- en werkniveau. De communicatietrainingen van XL10 zijn van toepassing op elke functie in elke branche.

Liever een maatwerk communicatietraining?

Sluiten onze communicatietraining niet helemaal aan bij de vraag van je team of organisatie? Of wil je deze training liever volgen met jouw gehele team? Ook dat kan bij XL10. Wij zijn gespecialiseerd in training op maat. We stellen graag een passend en uniek programma samen dat naadloos aansluit op jullie specifieke behoefte.

Advies nodig bij de keuze voor een communicatietraining?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken wij graag de mogelijkheden.

074 – 245 26 45

Of vul het contactformulier in

Alco CTA

ONZE REFERENTIES