De bewezen XL10 formule


Toe aan de volgende stap in jouw ontwikkeling?

Of je nu kiest voor onze open trainingen of een traject op maat, bij XL10 draait alles om jouw leerdoelen. XL10 is er voor jou als individu, als team en als organisatie. Wij geloven dat het altijd beter kan. Met onze unieke, persoonlijke en praktische aanpak helpen we groei realiseren. Wij luisteren, reflecteren, geven feedback en delen onze kennis met jou. Zo helpen wij jou het beste uit jezelf halen.

01. Inventarisatie

De vraag achter de vraag herkennen

Wanneer je bij ons komt met een ontwikkelvraag, duiken we niet meteen de oplossing in. In plaats daarvan kijken we breder. We herkennen de vraag achter de vraag. Wat wil je met dit traject bereiken? Wat is het doel voor jou en voor de organisatie? Om daarachter te komen, willen we je allereerst beter leren kennen.

Op basis daarvan krijg je van ons een voorstel op maat, dat helemaal op jullie situatie van toepassing is. Een eerlijk en open voorstel, waarbij we vanuit onze expertise een uitgebreide aanpak beschrijven voor jouw ontwikkelvraag.

Ilse Schaepers XL10
Leiderschap ontwikkelingstraject

02. Voorbereiding

Afstemming op jullie dagelijkse praktijk

Zodra we weten wat jullie leerdoelen zijn, kunnen we beginnen aan de voorbereiding. We bepalen individuele leerdoelen en gaan op zoek naar concrete praktijksituaties uit jullie organisatie. De werkvormen en modellen die we selecteren passen precies bij wat jullie dagelijks ervaren.

Dit is ook het moment waarop je kennismaakt met de trainer of coach. Samen kunnen jullie op detailniveau bepalen wat er nodig is. Ook bespreken jullie de weg naar borging van het resultaat na afloop van de training.

03. Uitvoer

Toepassing in de praktijk

Tijd om daadwerkelijk aan de slag te gaan! Dat doen we in een veilige setting in kleine groepen van maximaal 8 personen. Interactie is belangrijk. Iedereen doet mee! We oefenen met eigen praktijksituaties: 80% praktijk en 20% theorie. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk actieplan en tussentijdse opdrachten. Deze aanpak zorgt ervoor dat je direct al verandering merkt in de praktijk. Vandaag geleerd, morgen gedaan!

De trainer blijft in contact met de leidinggevende, zodat die weet wat er nodig is in begeleiding of coaching van de deelnemer. Zo stimuleren we ook een hechte samenwerking tussen de deelnemer en de directe leidinggevende en borgen we samen het resultaat.

Effectief communiceren
Feedback geven en ontvangen

04. Evaluatie

Na de training begint het pas

Ontwikkeling stopt natuurlijk niet na de training. Sterker nog: dan begint het pas. Uiteraard evalueren we na afloop met elkaar. We kijken naar de gerealiseerde groei en formuleren samen eventuele vervolgstappen.

Je krijgt van ons altijd praktische adviezen en handvatten waarmee je het geleerde structureel in de praktijk toepast. Aan deze betrokkenheid merk je dat XL10 écht een partner in ontwikkeling is. We kijken niet een enkele stap verder, maar zetten een stip aan de horizon en werken daar samen naartoe.