Case: Pure Energie – maatwerk verkooptraining


Geschreven door: Judith Ros
Gepubliceerd op: 28 mei 2020
Leestijd: 2 minuten


Pure Energie uit Enschede is een energieproducent en leverancier van duurzame energie. Met tal van zonnepanelen en windmolens wekken ze in Nederland duurzame energie op. Dat ze waarmaken waar ze zelf in geloven blijkt wel uit het feit dat ze maar liefst zeven keer op rij zijn uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Dat kan alleen als je als bedrijf jezelf steeds blijft ontwikkelen.

“Bij Pure Energie vinden we doorontwikkeling van onze collega’s door middel van training en coaching erg belangrijk.”

Hugo Zoetman
Marketing Manager

Verbindend commerciële gesprekken

Het succes van Pure Energie schuilt in hun eerlijke verhaal over duurzaamheid. Al 25 jaar werken ze aan hun missie: de Nederlandse energiemarkt verduurzamen. Een klassiek voorbeeld van een sterke “Why”. In feite zoekt Pure Energie niet zomaar nieuwe klanten, maar ambassadeurs die dezelfde ideologie nastreven. Belangrijk voor hun commerciële team is daarom dat het verkoopverhaal naadloos aansluit op het merkverhaal.

“Onze grootste uitdaging was het versterken van klantgericht denken in combinatie met commercie”

Multi inzetbaar trainingsbureau

Na gesprekken met meerdere aanbieders koos Pure Energie weloverwogen voor XL10.

“We hebben bewust gekozen voor XL10 omdat ze behalve standaard trainingen ook maatwerk bieden. Daarmee bieden ze ons voldoende flexibiliteit om onze collega’s verschillende trainingen aan te bieden.”

Na gesprekken met Pure Energie over hun wensen en ontwikkeldoelstellingen hebben we een maatwerk verkooptraining samengesteld, die exact aansluit bij de ambities van Pure Energie. Om het effect te monitoren en te borgen in de toekomst hebben de managers ook deze training gevolgd.

“XL10 heeft met deze eerste training voor Pure Energie gezorgd voor een degelijke basis binnen onze commerciële teams. Het is nu aan ons de taak om dit verder intern op te pakken.”

Advies nodig bij de
keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken we graag jullie ambities.

Alco CTA

ONZE REFERENTIES