Case: Saxion – maatwerk teamtraining


Geschreven door: Judith Ros
Gepubliceerd op: 14 mei 2020
Leestijd: 2 minuten


Saxion is een bekende opleider in het Hoger Onderwijs. Op de vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn studeren ruim 26.000 studenten. Als geen ander weten ze bij Saxion hoe belangrijk de ontwikkeling van mensen is.

“We leven in een veranderende wereld en daarin wordt het steeds belangrijker om niet alleen te werken aan de ‘hard skills’ maar zeker ook aan de ‘soft skills’. Wij geloven daarom ook in het continue verbeteren en investeren in de kennis en kunde van onze medewerkers.

Thomas Geerdink
Manager Dienst Marketing & Communicatie

Samen werken is nog geen samenwerking

Door een her-organisatie binnen Saxion werden verschillende onderdelen samengevoegd tot één nieuwe afdeling. De medewerkers uit de verschillende onderdelen werkten samen in plaats van als een team. Er was onbegrip voor elkaar, er speelden andere belangen en men was niet goed ingespeeld op elkaar. De grootste uitdaging was om een team te creëren waarin iedereen elkaar vertrouwt, goede opbouwende kritiek geeft en elkaar versterkt.

“We hebben in het verleden al samengewerkt met XL10. Destijds heeft onze coach Hermien Hannink goed ingespeeld op onze vraag en de teamdynamiek. Op basis van die goede ervaringen hebben we ook voor deze uitdaging XL10 ingeschakeld.”

Teamtraining en meer inzicht met PPA

Na een gesprek met Saxion heeft XL10 een maatwerk teamtraining uitgewerkt voor Saxion. Het doel van deze teamtraining was om de verschillende teams optimaler te laten samenwerken. Met behulp van een Persoonlijk Profiel Analyse werden bovendien de kwaliteiten en motivaties van alle teamleden in kaart gebracht en met elkaar besproken. Dit vormde de basis voor het coachtraject.

“We kunnen maar één ding concluderen: mission accomplished! In 6 maanden tijd zijn alle teamleden gecoacht en staat er nu een veel sterker team dan voorheen. Men wil groeien en andere collega’s helpen. Daarmee heeft XL10 onze verwachtingen overtroffen.

Saxion Enschede

Advies nodig bij de
keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken we graag jullie ambities.

Alco CTA

ONZE REFERENTIES