Subsidies voor ontwikkeling in 2024
Geschreven door: Floor van Dijk
Gepubliceerd op: 30 mei 2024
Leestijd: 3 minuten
Wil jij jezelf ontwikkelen binnen jouw vakgebied of heb je behoefte aan loopbaanadvies? Weet dan dat er verschillende regelingen en subsidies zijn waar je gebruik van kunt maken. We zetten er in dit artikel een aantal voor je op een rij.
IKBINDR opleidingscheque Twents Fonds voor Vakmanschap
Voor alle werkenden, ZZP’ers of werkzoekenden in de regio Twente, is er de opleidingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap. Je mag de cheque gebruiken om je verder te ontwikkelen in jouw huidige functie, maar ook voor omscholing. Wel zijn er enkele voorwaarden. Zo moet je in Twente wonen, verstevigt de gewenste opleiding jouw positie op de arbeidsmarkt, en draag jijzelf of je werkgever ook 50% bij in de kosten van de opleiding. Wil jij in je huidige functie werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Ook dan mag je dit fonds aanspreken. De opleidingscheque kent een maximum van 2.500 euro.
>> lees meer over de opleidingscheque in onze eerdere blog
SLIM subsidie
Wil je medewerkers uitdagen en langer aan je bedrijf binden, maar heb je onvoldoende budget, tijd of kennis om dit te realiseren? Maak dan gebruik van de SLIM subsidie. Een subsidie specifiek voor het MKB en grootbedrijven uit landbouw, horeca en recreatie.
Kies je voor loopbaan- en ontwikkeladvies van XL10? Dan kun je aanspraak maken op deze subsidie regeling. Een loopbaan- of ontwikkeladvies stimuleert werknemers actief na te denken over hun toekomst. Dit helpt jou als ondernemer om je medewerkers vitaal te houden.
>> lees meer over deze subsidieregeling op de website van het ondernemersplein
A+O Metalektro
Voor iedereen die werkzaam is in de metaal- en elektrobranche is er het opleidingsfonds van A+O Metalektro. Ze vergoeden 90% van de externe kosten tot een maximum van 1.500 euro. Dit mag je inzetten voor het verbeteren van persoonlijke vaardigheden en soft skills voor medewerkers op alle niveaus. Je kunt dan denken aan trainingen of cursussen. Maar je mag het budget ook gebruiken voor loopbaanadvies.
Je kunt het opleidingsbudget van A+O onder andere inzetten voor:
- Loopbaanadvies / Loopbaancoaching
- Soft Skills zoals trainingen op het gebied van:
- Effectief Communiceren
- Leidinggeven
- Klantgerichtheid
- Verkoopvaardigheden
- Samenwerken / Teamontwikkeling
Je mag zelf een aanbieder kiezen en dient je aanvraag zelf in bij A+O. Kies je voor training of coaching bij XL10? Dan mag je het budget van A+O hiervoor gebruiken.
>> lees meer over het aanvragen en de voorwaarden van het A+O opleidingsbudget
OOM ontwikkelbudget
OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ze co-financieren opleidingskosten voor werkgevers, werknemers en leerlingen. Zij bieden een ontwikkelbudget van maximaal 1.800 euro dat je in mag zetten voor het volgen van een opleiding of training bij XL10. Wil je meer weten over de verschillende regelingen en de maximale vergoeding voor jouw specifieke situatie? Kijk dan op de website van OOM voor alle voorwaarden en informatie.
>> lees meer over het OOM Ontwikkelbudget
STL-opleidingsbudget
Het sectorinstituut transport en logistiek biedt iedereen die zich wil verbeteren in zijn of haar werk, een opleidingsbudget. Werk je in de transportbranche? Dan kom je in aanmerking voor een opleidingsbudget van maar liefst 2.500 euro.
>> lees meer over het STL-opleidingsbudget op de website van STL