Groepstrainingen weer van start


Geschreven door: Judith Ros
Gepubliceerd op: 20 mei 2020
Leestijd: 3 minuten


Ondanks dat we in Nederland geen volledige lockdown hadden, waren de gevolgen van de coronacrisis overal duidelijk voelbaar. Ook bij XL10 hebben we begin maart direct maatregelen genomen. Zo werkten onze medewerkers zoveel mogelijk vanuit huis en werden de meeste groepstrainingen verschoven. Nu we in Nederland gelukkig steeds meer grip op het coronavirus krijgen, staan we met z’n allen ook voor een versoepeling van de maatregelen. Dat betekent in ons geval dat we vanaf 2 juni de groepstrainingen weer kunnen hervatten. Wel met gepaste maatregelen uiteraard.

Trainingsruimtes anders ingericht

Zowel op onze eigen locatie in Hengelo, als de externe locaties waar we gebruik van maken, zijn de ruimtes ingericht conform de richtlijnen van het RIVM. Tafels en stoelen staan minimaal anderhalve meter uit elkaar, zodat er gegarandeerd voldoende onderlinge afstand tussen de deelnemers en de trainer is. De trainingsruimtes worden bovendien meerdere keren per dag grondig gedesinfecteerd.

Niet deelnemen bij ziekte of twijfel daarover

Ben je ziek of heb je zogenaamde milde klachten? Neem dan je eigen verantwoordelijkheid en kom niet naar de training. In overleg plannen we je in voor een training op een ander moment. Ook bij twijfel is het verstandig om voorzichtig te zijn en de training op een ander moment te volgen.

Sowieso stellen onze medewerkers iedereen bij binnenkomst de volgende vragen:

  • Heb je nu corona?
  • Heb je op dit moment huisgenoten/gezinsleden met corona?
  • Ben je genezen van corona korter dan twee weken geleden?
  • Heb je één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen/hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts?

Indien je één van de bovenstaande vragen met ja moet beantwoorden, dan word je niet toegelaten tot de training.

Hygiënemaatregelen op locatie

Zowel op onze eigen locatie als de externe locaties waar we trainingen aanbieden, zijn extra hygiënemaatregelen in acht genomen. Zo wordt er meerdere keren per dag schoongemaakt, is voldoende zeep en desinfecterende handgel beschikbaar en zijn er zichtbare strepen overal in het pand aangebracht om je te wijzen op de anderhalve meter afstand van elkaar. De volledige lijst van maatregelen kun je vinden in ons coronaprotocol.

Online training als alternatief

We doen er alles aan om de gezondheid van zowel onze deelnemers, trainers als medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. We houden actuele informatie en richtlijnen van het RIVM voortdurend in de gaten en passen ons aan waar nodig. Desondanks begrijpen we dat mensen het spannend vinden om weer in groepsverband deel te nemen aan een training. In veel gevallen is een online training in plaats van een fysieke training een goed alternatief gebleken. Lees ook onze eerdere ervaringen met online training via Zoom.

De realiteit is dat de anderhalvemetersamenleving nog wel een tijdje zal blijven bestaan. Wij vinden het juist in deze tijd belangrijk dat mensen niet stil blijven staan in hun ontwikkeling. Door het nemen van bovengenoemde maatregelen menen wij dat het verantwoord is dat we de groepstrainingen per 2 juni weer opstarten. De richtlijnen van het kabinet over wat wél kan en wat niet, zijn daarbij uiteraard bepalend.

Heb je vragen over jouw reeds geplande training of wil je meer weten over onze maatregelen in verband met corona? Onze medewerkers staan je graag te woord.

Advies nodig bij de
keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken we graag jullie ambities.

Alco CTA

ONZE REFERENTIES