Online training en coaching bij XL10


Geschreven door: Judith Ros
Gepubliceerd op: 30 apr 2020
Leestijd: 3 minuten


Wij noemen onszelf dé praktijkgerichte en persoonlijke opleider. Onze trainingen bestaan voor minimaal 80% uit doen. Bovendien is er tijdens elke training, zelfs de open trainingen, altijd ruimte voor maatwerk. Vanuit die gedachte hebben we altijd vastgehouden aan persoonlijke training. Op onze eigen locaties of bij de klant.

Gedwongen door de coronacrisis geven wij nu echter ook steeds meer trainingen en coaching online. Na enkele weken kunnen we met een gerust hart concluderen dat het verrassend eenvoudig en effectief is. We delen graag onze ervaringen met je.

Virtuele Training

De meeste trainingen kunnen we nu ook virtueel geven. Alle trainingen zijn besloten en met behulp van een wachtwoord zorgen we voor een veilige verbinding.

Hoe werkt een virtuele training bij XL10?

Van de trainer ontvang je tijdig een uitnodiging met link en de benodigde gegevens voor inloggen. De trainer loopt vooraf met jullie de dagindeling door, creëert ruimte voor onderlinge gesprekken, bespreekt de rollenspellen (ja zelfs die gaan online prima!) en overlegt wanneer er ruimte is voor pauze.

Trainen in aparte groepjes

Kun je online wel in aparte groepen trainen? Dat was een van de eerste vragen vanuit onze trainers en coaches. Tijdens de trainingen van XL10 komt het namelijk vaak voor dat er opdrachten in kleine groepjes uitgevoerd moeten worden. Dat blijkt online ook prima te gaan.

Nog steeds ruimte voor interactie en maatwerk

Ondanks dat we niet fysiek bij elkaar zitten is onze ervaring dat ook online er voldoende ruimte is voor interactie en maatwerk. We communiceren gewoon zoals in real-life. Met gezichtsuitdrukkingen, grappen tussendoor en interactie met de trainer.

Het maatwerk waar we bij XL10 zoveel waarde aan hechten is ook online voldoende aanwezig. Er is veel ruimte voor jouw dagelijkse praktijk en het beantwoorden van vragen over jouw specifieke situaties.

Wat heb je nodig voor een online training bij XL10?

Slechts een laptop met een internetverbinding, camera en microfoon in je eigen vertrouwde ruimte. Daarnaast kunnen we natuurlijk ook online een goed humeur altijd enorm waarderen.

De voordelen van een online training

  • Jouw gezondheid én die van anderen blijft beschermd
  • Geen reistijd
  • Deelnemen vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving
  • Elkaar zien en spreken
  • Snel delen van informatie
  • Voldoende ruimte om te oefenen, ook in groepjes
  • Er blijft ook nu voortgang in jouw ontwikkeling!

Welke trainingen biedt XL10 online aan?

Nagenoeg alle trainingen van XL10 zijn inmiddels online beschikbaar. We zijn online minder afhankelijk van de minimale groepsgrootte dus ook bij kleine groepen gaat een training al snel door.

Heb je interesse in een van onze trainingen? We bespreken graag de mogelijkheden met je.

Conclusie: online training zo gek nog niet

Na enkele weken online training is onze conclusie dat het eigenlijk in veel gevallen een prima alternatief is. We zijn vooral blij dat we dankzij de techniek ook in onze online trainingen dezelfde kwaliteit kunnen bieden als offline. Betekent dit dat we voortaan alleen nog online gaan trainen? Nee, zeker niet. Sterker nog, we kunnen niet wachten om jou weer in het echt te ontmoeten tijdens een van onze trainingen.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Advies nodig bij de
keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken we graag jullie ambities.

Alco CTA

ONZE REFERENTIES