Leren om effectief te communiceren


Geschreven door: Judith Ros
Gepubliceerd op: 21 dec 2017
Leestijd: 2 minuten


Effectief communiceren kun je leren

Boosheid, frustratie, onbegrip of emotie; iedereen heeft er wel eens mee te maken op de werkvloer. Gaan er dingen verkeerd door miscommunicatie? Ben je van nature heel direct en schrikt dat collega’s af? Vind je het lastig om de lead te nemen in een gesprek of vergadering? Heb je moeite met het voeren van slechtnieuwsgesprekken? Zomaar wat voorbeelden van praktijksituaties waar deelnemers aan de open training effectief communiceren tegenaan liepen.

Oefenen, oefenen, oefenen..

Miriam Kuijpers, Trainer XL10: “De open training Effectief Communiceren is erop gericht om je meer inzicht te geven in je eigen communicatiestijl en het effect daarvan op anderen. Tijdens de training Effectief Communiceren oefen je vaardigheden als zelfbewust overkomen, actief luisteren, vragen en doorvragen, inlevingsvermogen, kort en duidelijk formuleren, feedback geven en ontvangen en het omgaan met weerstanden en emoties. Juist door veel te oefenen in de vorm van rollenspellen, krijg je inzicht in jezelf en leer je direct de juiste technieken toe te passen. Het is net als leren zwemmen of fietsen: je weet hoe het moet, maar door te doen, leer je het pas echt.”

Direct toepasbaar

William Haverkorn, Quality Engineer bij Urenco: “Tegenwoordig kun je alles op internet opzoeken, ook over effectief communiceren. Het fijne van deze training is dat je begeleiding krijgt bij het toepassen van de gesprekstechnieken. Helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Na de training kun je het direct in praktijk brengen en ontvang je de theorie als naslagwerk.”

Veel interactie

Peter Horn, Manager DCW bij Gemeente Enschede: “Doordat de groep uit maximaal 6 deelnemers bestaat, is de sfeer heel open, vertrouwd en interactief. Tijdens de rollenspellen leer je niet alleen van elkaar, maar oefen je ook direct met het geven van feedback. De groep was heel divers en daardoor kwamen er verschillende hulpvragen aan bod waar ik van kon leren.”

Goed geregeld

Jasper Bouman, Sales Planner bij Apollo Vredestein: “De training duurde 2 dagen met 2 weken tijd ertussen. Dat gaf mij de gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen en daarna nog vragen te stellen. Verder was alles goed geregeld: een nette locatie, een heerlijke lunch en een professionele trainer.”

XL10 staat voor je klaar

Heb jij ook behoefte aan praktische ondersteuning bij een communicatievraagstuk? Meld je aan voor de open training Effectief Communiceren op één van onze 7 locaties in Nederland of bel 074 – 245 26 45 voor meer informatie.

Advies nodig bij de
keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken we graag jullie ambities.

Alco CTA

ONZE REFERENTIES