XL10 in ontwikkeling – nieuwe training Samenwerken in vertrouwen


Geschreven door: Judith Ros
Gepubliceerd op: 28 aug 2019
Leestijd: 3 minuten


Wij volgden eerst zelf de training die wij binnenkort gaan aanbieden.

Als trainingsbureau zijn wij ons als geen ander bewust van het belang van continue groei en ontwikkeling. In deze tijd van verandering, willen wij voorop blijven lopen en onze klanten ondersteunen om hetzelfde te doen. Wij geloven namelijk dat het altijd beter kan! Introspectie is daarbij een belangrijke factor; je kunt pas verbeteren als je je bewust bent van je huidige kwaliteiten en verbeterpunten. Daarom namen wij onszelf eens goed onder de loep.

Samenwerken in Vertrouwen
Drie intensieve dagen hebben wij doorgebracht in het Dolphia Klooster in Glanerbrug, voor de training Samenwerken in Vertrouwen. Deze – met niets anders te vergelijken – training werd verzorgd door Bjørna Rekers – één van de bij ons aangesloten zeer gewaardeerde trainers/adviseurs. Ze nam ons mee op een inspirerende zelfontwikkelingsreis die ons zowel persoonlijk en als team sterker zou maken.  En dat is gelukt.

Onze eigen ervaring
We hebben de drie trainingsdagen als zeer intensief en nuttig ervaren. De emoties liepen soms hoog op, en dat was ook goed. De verschillende oefeningen maakten ons bewust van ons eigen gedrag ten opzichte van elkaar. Iedereen hanteert zijn eigen defensiemechanisme (zoals boos worden, je terug trekken, verbitterd doen, in de aanval gaan of juist weglopen) en pas als je dit van jezelf en elkaar weet, kun je er effectief mee omgaan. Dit leidt tot meer vertrouwen en een betere samenwerking. Exact het doel van deze training.

Ook bij de loodgieter thuis lekt soms de kraan
Wij helpen onze klanten dagelijks bij het vinden en uitlichten van pijnpunten en processen die niet goed lopen, zodat we dit samen kunnen verbeteren. Maar hoe goed zijn wij in zelfreflectie? Bjørna maakte de rake opmerking: “Zelfs bij de loodgieter thuis lekt soms de kraan”.  En dat is natuurlijk zo.

Dingen die we voorheen niet durfden uit te spreken, kwamen in deze setting wel tot uitdrukking. En collega’s waar spanningen tussen bestonden (ook al dachten we dat die er niet waren) hebben – voortvloeiend uit de oefeningen – met elkaar het gesprek opgezocht en zijn zo dichter tot elkaar gekomen. Dit had een positieve uitwerking op ons gehele team. De dagen waren confronterend, emotioneel, bewustmakend en uiteindelijk enorm inspirerend. Maar die conclusie trek je pas na de derde dag.

Internationaal erkende methode
De training Samenwerken in Vertrouwen is gebaseerd op een internationaal erkende methode: FIRO (Fundamental Interpersonal Relations Orientation) van Human Element. Tijdens de training worden de 5 essentiële vaardigheden voor samenwerking uitgebreid behandeld:

  1. De intentie tot samenwerken
  2. Open & eerlijk communiceren
  3. Eigen verantwoordelijkheid nemen
  4. Je bewust zijn van jezelf en anderen
  5. Probleemoplossing & onderhandelen

Er wordt ingegaan op het begrip ‘defensiviteit’ en de verschillende afweermechanismen die we bewust en onbewust gebruiken. De geleerde inzichten leiden tot bewustwording, meer vertrouwen en een merkbaar betere samenwerking.

Maak jouw team ook sterker!
Wil jij ook graag meer vertrouwen en een betere samenwerking binnen jouw team? Daar gaat deze training “Samenwerken in Vertrouwen” je ongetwijfeld mee helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Bel ons op 074-245 26 45 of mail naar info@xl10.nl.

Advies nodig bij de
keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken we graag jullie ambities.

Alco CTA

ONZE REFERENTIES