Ontvang ik een certificaat van deelname?

Ja, bij het succesvol afronden van een training ontvang je een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

Op welke locatie(s) vindt de training plaats?

XL10 beschikt over verschillende trainingslocaties verspreid over heel Nederland. Dit zijn: Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Hengelo, Hilversum, Rotterdam en Zwolle.

Zijn er goede parkeermogelijkheden bij de locatie?

Ja, elke XL10 trainingslocatie biedt uitstekende parkeermogelijkheden.

Wat moet ik voor de eerste bijeenkomst voorbereiden?

Je wordt per e-mail op de hoogte gehouden welke voorbereidingen er gedaan moeten worden voorafgaand aan de eerste bijeenkomst.

Ik eet niet alles. Wordt hier rekening mee gehouden met de lunch?

Ja. Je kunt jouw voorkeuren met betrekking tot eten en drinken aangeven tijdens de intake.

Wie zijn de trainers van XL10?

De trainers van XL10 zijn bevlogen deskundigen met een passie voor het trainen en coachen van anderen. Namen en foto’s? Bekijk onze mensen.

Wanneer wordt gefactureerd?

Er wordt voorafgaand aan de training gefactureerd.

Welke toelatingseisen hanteert XL10?

Er zijn geen eisen gesteld aan deelname voor een training. Wat we wel vragen is inzet, motivatie en assertiviteit om de gestelde doelen samen te behalen.

Kunnen jullie ook ondersteuning bieden op de werkplek?

Naast open- en maatwerktrainingen bieden wij ook training en/of coaching ‘on the job’.  Hierbij gaan we de deelnemer coachen en/of trainen op zijn of haar werkplek.

Wat is incompany?

Met incompany bedoelen we maatwerktrainingen die bij de opdrachtgever op locatie worden gehouden.

Waarin verschillen jullie als trainingsbureau?

Wij geloven dat je je vaardigheden en gedrag vooral verbetert door te DOEN. In al onze trainingen ondersteunen actieve (team) opdrachten en rollenspellen het groepsproces.
Uniek aan XL10 is dat we in kleine groepen van maximaal 6 personen trainen. Door groepen klein te houden, kunnen we de kwaliteit en persoonlijke touch met jou in stand houden.
Onder kwaliteitsconcept kun je onze unieke aanpak uitgebreid lezen.

Wat zijn de uitgangspunten van XL10?
 • Een investering is bedoeld om rendement te behalen, hetzij op korte of lange termijn. XL10 begrijpt dit. Wat je tijdens onze trainingen leert, is direct toepasbaar op jouw werksituatie en zal het rendement doen verhogen.
 • Wij geloven dat je jouw vaardigheden en gedrag vooral verbetert door te DOEN. Tijdens onze trainingen wordt theorie beperkt en wordt er vooral veel geoefend.
 • Wij werken met zeer ervaren trainers die gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. Deze experts zorgen ervoor dat het interessant wordt voor niet alleen de starter, maar ook voor de gevorderden.
 • Bij XL10 gaat de deelnemer samen met de trainer een traject in om vooraf gestelde leerdoelen te behalen. Bereikbaarheid van de trainer is hierin cruciaal; als deelnemer wil je uiteraard ook tussentijds problemen of vragen kunnen voorleggen. Onze trainers zijn daarom dan ook ’s avonds vaak gewoon bereikbaar!
 • Niets is zo vervelend om in de avonduren nog uren te moeten reizen om een training te volgen. XL10 beschikt over 10 verschillende trainingslocaties verspreid door heel Nederland. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt.
Wat doet XL10 aan nazorg / follow up?

Bij XL10 Training | Opleiding ga je een samenwerking aan met de trainer om jouw leerdoelen te bepalen. Om deze leerdoelen te verwezenlijken, wordt vaak gedragsverandering gevraagd. Het aannemen van een andere houding gaat echter niet van de één op de andere dag. Het is dan ook logisch dat je na de trainingsbijeenkomsten nog met vragen zit of problemen tegenkomt. Bij XL10 zijn onze trainers tot ver na de trainingsbijeenkomsten goed bereikbaar voor eventuele vragen en/of tips.

Daarnaast krijg je na de training lesmateriaal toegestuurd dat je vervolgens in de praktijk kunt gaan inzetten.

Hoe weet ik of een training de investering waard gaat zijn?

Voorafgaand aan de training houden we een intakegesprek waarbij we samen met de deelnemer en de leidinggevende de leerdoelen bepalen. Tijdens de training gaan we vervolgens de vooraf gestelde leerdoelen nastreven. Na het behalen van de leerdoelen zul je in staat zijn om meer resultaat en effectiviteit in je werkomgeving te halen.

Welke trainingen bieden jullie aan?

XL10 Training | Opleiding biedt momenteel de volgende trainingen aan:

Staat hierboven geen training bij die (gedeeltelijk) aansluit op jouw leerwensen? Geen probleem! XL10 biedt ook maatwerktrajecten aan. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Daarnaast bieden we onder de labels Cursustimemanagement.nl en Agressiecursus.nl ook nog specialistische/specifieke Time Management en Omgaan met Agressie trainingen:

 • Omgaan met Agressie (1 dag)
 • Invloed op Agressie (2 dagen)
 • Agressie cursus terugkomdag (1 dag)
 • Veilig Fysiek Werken (1 dag)
 • Time Management basistraining (2 dagen)
 • Time Management terugkomdag (1 dag)
Kun je mij meer informatie over een training toesturen?

Op de trainingspagina’s kun je een brochure downloaden met meer informatie. Wil je liever persoonlijk contact? Dan kun je ons e-mailen via info@xl10.nl of bellen op telefoonnummer 074 – 245 26 45.

Wat voor soort training heb ik nodig?

Wij adviseren je graag in de keuze van training. Sluiten jouw leerdoelen niet aan met wat staat geschreven op de trainingspagina? Geen probleem! Wij bieden ook maatwerktrajecten aan. Wil je hierover meer informatie ontvangen? Dan kun je ons e-mailen via info@xl10.nl of bellen op telefoonnummer 074 – 245 26 45.

Wat is e-learning?

E-learning is een interactieve leervorm waarbij je (deels) gebruik maakt van een computer en internet. Oftewel: een digitale leeromgeving waarin je onafhankelijk van tijd en afstand kunt leren.

Wat is het maximaal aantal deelnemers?

Onze trainingsgroepen (open trainingen) zijn beperkt tot maximaal 6 deelnemers om de kwaliteit en de persoonlijke touch te waarborgen. Gaat u een maatwerktraject aan, dan zal een groep beperkt worden tot maximaal 8 deelnemers.

Hoe kom ik in contact met de trainer/medecursisten?

Uiteraard kun je via XL10 in contact komen met de trainers. Je kunt ons e-mailen via info@xl10.nl of bellen op telnr. 074 – 245 26 45.

Het in contact brengen met medecursisten faciliteren wij niet. Dat zal onderling tijdens de bijeenkomsten geregeld moeten worden.

Waarom moet ik de training vooraf betalen?

Trainingstrajecten hebben vaak een lange doorlooptijd, en wij willen graag de trainer op tijd betalen. Deze werkwijze wordt overigens door het merendeel van de trainingsbureaus gehanteerd.

Wat is allemaal bij de prijs inbegrepen?

Lesmateriaal, bijeenkomsten, lunch (bij open trainingen), intake, evaluatie, nazorg, gebruik va de ruimte en apparaten.

Waarom houden jullie intakes?

Tijdens de intake worden de doelen van de deelnemer bepaald. Tijdens de trainingen wordt gestuurd op deze leerdoelen. Op deze manier zullen trainingen nooit irrelevant worden voor de deelnemers en blijft de kwaliteit, of zoals wij dat graag noemen ‘het doel’, gewaarborgd.

Daarnaast vindt er ook altijd een intake met de leidinggevende plaats, zodat hij/zij kan aangeven wat hij/zij belangrijk vindt en waar extra aandacht aan besteed moet worden.

Waarom moet ik twee locaties kiezen?

Er zijn minimaal drie deelnemers nodig om een training te laten plaatsvinden. Nu kan het zo zijn dat er op twee locaties één deelnemer staat ingeschreven. Mits deze locaties relatief dichtbij liggen, dan zullen we de deelnemers samenvoegen tot één groep. Vandaar dat er om een tweede locatiekeuze wordt gevraagd.

Waarom vragen jullie ook om mijn leidingevende?

We vinden het belangrijk dat de leidinggevende ook er stimulerende rol in het traject heeft en horen graag wensen t.a.v. de training en de deelnemer.

Kan een training worden afgestemd op mijn situatie?

Ja. Naast open trainingen bieden we ook maatwerk aan: trainingen die volledig afgestemd zijn op jouw bedrijf, situatie en leerdoelen.

Ik kan geen training vinden die aansluit bij mijn wensen. Wat moet ik doen?

Wij adviseren u graag in de keuze van training. Sluiten uw doelen niet aan met wat staat geschreven op de trainingspagina? Geen probleem! Wij bieden ook maatwerktrajecten aan. Wilt u hierover meer informatie ontvangen? Dan kunt u ons e-mailen via info@xl10.nl of bellen op telefoonnummer 074 – 245 26 45.

Wie is XL10?

XL10 Training | Opleiding is met een sterk portfolio van producten en diensten op het gebied van trainingen, assessments, coaching, blended learning en e-learning een landelijk opereend trainings- en opleidingsbedrijf. De deelnemer staat altijd centraal: wij richten ons volkomen op het behalen van de door jou gestelde doelen!