Day to Day Leadership

Leer effectief leidinggeven met Day to Day Leadership

Leiderschapstraining voor bewuste leiders die zelfkritisch zijn en openstaan voor verandering. Voor leiders die willen handelen vanuit overzicht en het proces in plaats vanuit enkel de inhoud. Voor leiders die situaties willen oppakken als kansen. Kansen voor het versterken van mensen, de operatie en de strategie. XL10 helpt je met het juiste inzicht in de verschillende leiderschapsstijlen en rollen als leider.

Investering:
€ v.a. 1.395,- exclusief BTW
Duur van de training:
2 dagen
Studiebelasting:
De studiebelasting kan per individu verschillen. Het toepassen van de opgedane kennis en het uitvoeren van de praktijkopdrachten doe je in jouw dagelijkse werk. Het kost je dus geen extra tijd buiten jouw reguliere werktijd om. Voorbereidende opdrachten bedragen maximaal 1 uur studiebelasting.
Groepsgrootte:
maximaal 8 deelnemers
Niveau:
Deze training is bedoeld voor leiders met enkele jaren ervaring als leidinggevende en beschikken over basiskennis van leidinggeven.

Startdata en locatie

Onze locatie: Hengelo

MAAND STARTDAG 2

Veilige leer- en werkomgeving

Onze trainingen gaan gewoon door. Jouw veiligheid en die van onze medewerkers staan daarbij altijd voorop. Daarom werken we vanzelfsprekend volgens de richtlijnen van het RIVM. Lees hier hoe we dat doen.

De training Day to Day Leadership in het kort

Onze Day to Day Leadership training is met geen enkele andere leiderschapstraining vergelijkbaar. Het is een combinatie van verschillende stijlen met verschillende verantwoordelijkheidsgebieden, waardoor je de juiste aanpak kunt kiezen in voorkomende uitdagingen. Met deze training leg je een stevig fundament voor zichtbaar, consistent leiderschap. Na de training heb je meer inzicht in jouw verantwoordelijkheden als leider.

Leg zelf het fundament voor zichtbaar en consistent leiderschap

Als leidinggevende heb je een veelomvattende taak. Je moet veel ballen hoog houden en je hebt verschillende verantwoordelijkheden. Daarvoor moet je verschillende stijlen en rollen aannemen. In deze leiderschapstraining leer je hoe je medewerkers coacht, aanvoert, en indien nodig, terugfluit.

Jouw resultaat na deze leiderschapstraining

Onze Day to Day Leadership training biedt jou en je organisatie een set praktische handvatten. Daarmee kijk je objectief naar jouw rol als leidinggevende. Tijdens de training leer en oefen je de acht rollen. Daarnaast oefen je verschillende leiderschapsstijlen. De “stijl” is de manier van ingrijpen om jouw intentie duidelijk over te brengen.

Na de training Day to Day leadership:

 • Geef jij consistent en zichtbaar leiding
 • Ben jij effectiever en efficiënter als leidinggevende
 • Ben jij zichtbaar meer betrokken bij de organisatie
 • Ben jij wendbaarder als leidinggevende
 • Benader jij situaties rationeler zonder hindering van emotie
 • Heb jij meer inzicht in jouw verantwoordelijkheden als leider

Naast deze inzichten werken we samen aan jouw persoonlijk ontwikkelplan. Die is gebaseerd op de rollen en stijlen waar je nog meer aandacht aan wilt besteden.

Het trainingsprogramma van Day to Day Leadership

Deze training bestaat uit twee trainingsdagen:
Dag 1: van 9.00 uur tot 20.00 uur (dag 1 wordt afgesloten met een spelvorm)
Dag 2: van 9.00 uur tot 17.00 uur

Tijdens deze training leidinggeven verdelen we leiderschap onder in acht rollen. Die geven inzicht in de specifieke verantwoordelijkheidsgebieden binnen het leiderschap.

Deze 8 rollen komen voort uit drie focusgebieden:

 • strategie
 • mensen
 • de korte termijn acties waarmee je te maken hebt als leider

Naast de verschillende rollen behandelen we ook verschillende leiderschapsstijlen. We combineren deze leiderschapsstijlen met de leiderschapsrollen. Je leert hoe je deze op de juiste wijze inzet in verschillende situaties. Daardoor laat jij na deze leiderschapstraining zien wat volledig en zichtbaar leiderschap is.

2-daagse leiderschapstraining

Deze training wordt verdeeld over twee dagen. Daarin oefenen we de leiderschapsstijlen en -rollen met eigen casuïstiek. Ook gaan we aan de slag met theorie en reflecteer je op je leiderschapsvaardigheden. Daarnaast maken we een plan voor je eigen ontwikkeling, en de implementatie in de praktijk.

Investering

De investering voor deze training bedraagt € 1.395,- exclusief BTW.

Je kunt deze training ook combineren met een individueel coachgesprek van 1,5 uur. In dat geval is de investering € 1.550,- per deelnemer exclusief BTW.

 • Geen verborgen kosten
 • Kleine groepen, maximaal 8 personen
 • Inclusief lunch op beide dagen en diner op dag 1
 • Ervaren en inspirerende trainers
 • 100% tevredenheidsgarantie

XL10 Care B.V. is CRKBO geregistreerd. Van BTW vrijgestelde organisaties boeken de trainingen van XL10 via XL10 Care B.V.

Voor wie?

Een training voor leiders die openstaan voor verandering

De naam van de training zegt het al: hij is geschikt voor leidinggevenden en iedereen met een aansturende of coördinerende rol. We verwachten bij deelname aan deze training dat je reflecteert op jouw eigen leiderschaps-skills. Vanuit deze reflectie kun je stappen maken, zodat je steeds beter in staat bent om op een consistente wijze je leiderschap te pakken.  Want wie zijn stijl van leidinggeven wil veranderen, staat open voor groei.

Deze training is zowel mogelijk als open training of als maatwerk/incompany training. Meer weten over onze incompany oplossingen of een persoonlijk ontwikkeladvies op maat? Lees hier meer over onze maatwerk oplossingen.

Daarom kies je voor de Day to Day Leadership

Wie doet, die leert. Daarom bestaat deze leiderschapstraining, net als de andere trainingen van XL10, voor 80% uit doen en ervaren. Je raakt vertrouwd met de verschillende leiderschapsrollen door praktische opdrachten en spelvormen. Zo leer je ze niet alleen kennen, maar oefen je ze direct. Zo kun jij deze nieuwe vaardigheden morgen meteen toepassen in de praktijk.

 • Cases komen voort uit eigen leerdoelen
 • Training in kleine groepen van max 8 deelnemers
 • 80% actief DOEN in de training
 • De theorie ondersteunt, jouw praktijk staat centraal
 • Jouw actiepunten kun je morgen direct toepassen

ONZE REFERENTIES

De training sluit naadloos aan op:

Verder ontwikkelen na deze training?