Leer effectief leidinggeven met Day to Day Leadership

Leiderschapstraining voor bewuste leiders die zelfkritisch zijn en openstaan voor verandering. Voor leiders die willen handelen vanuit overzicht en het proces in plaats vanuit enkel de inhoud. Voor leiders die situaties oppakken als kansen. Kansen voor het versterken van mensen, de operatie en de strategie. XL10 helpt je met het juiste inzicht in de verschillende leiderschapsstijlen en rollen als leider.

2 dagen

1395 euro

incompany of extern

max. 8 deelnemers

De training Day to Day Leadership in het kort

Onze Day to Day leadership training is met geen enkele andere leiderschapstraining vergelijkbaar. Met deze training leg je een stevig fundament voor zichtbaar, consistent leiderschap. Deze effectieve training richt zich op dagelijks inzetbaar leiderschap. Na de training heb je meer inzicht in jouw verantwoordelijkheden als leider.

Investering: € 1.395,00
Duur van de training: 2 dagen (9:30 uur tot 16:30 uur)
Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers

Day to day leadership in beeld

Leg zelf het fundament voor zichtbaar en consistent leiderschap

Als leidinggevende heb je een veelomvattende taak. Je moet veel ballen hoog houden. Je hebt bovendien verschillende verantwoordelijkheden. Daarvoor moet je verschillende stijlen en rollen aannemen. In deze leiderschapstraining leer hoe je medewerkers coacht, aanvoert, en indien nodig terugfluit.

Jouw resultaat na deze leiderschapstraining

Onze Day to Day Leadership training biedt jou en je organisatie een set praktische handvatten. Daarmee kijk je objectief naar jouw rol als leidinggevende. Tijdens de training leer en oefen je de acht rollen. Daarnaast oefen je vier leiderschapsstijlen waarmee jij je doelen gegarandeerd behaalt:

Na de training Day to Day leadership:

 • Geef jij consistent en zichtbaar leiding
 • Ben jij effectiever en efficiënter als leidinggevende
 • Ben jij zichtbaar meer betrokken bij de organisatie
 • Ben jij wendbaarder als leidinggevende
 • Benader jij situaties rationeler zonder hindering van emotie
 • Heb jij meer inzicht in jouw verantwoordelijkheden als leider

Naast deze inzichten werken we samen aan jouw persoonlijk ontwikkelplan. Die is gebaseerd op de rollen en stijlen waar je nog meer aandacht aan wilt besteden.

Het trainingsprogramma van Day to Day leadership

2 trainingsdagen van 9:30 uur tot 16:30 uur

Tijdens deze training leidinggeven verdelen we leiderschap onder in acht rollen. Die geven inzicht in de specifieke verantwoordelijkheidsgebieden binnen het leiderschap.

Deze 8 rollen komen voort uit drie focusgebieden:

 • strategie
 • mensen
 • de korte termijn acties waarmee je te maken hebt als leider

Naast de verschillende rollen behandelen we ook verschillende leiderschapsstijlen. We combineren deze leiderschapsstijlen met de leiderschapsrollen. Je leert hoe je deze op de juiste wijze inzet in verschillende situaties. Daardoor laat jij na deze leiderschapstraining wat volledig en zichtbaar leiderschap is.

2-daagse leiderschapstraining

Deze training wordt verdeeld over drie dagen; de eerste twee dagen van 9.30 uur tot 16.30 uur, en tot slot een halve dag van 9.30 uur tot 13.30 uur. Daarin oefenen we de de leiderschapsstijlen en -rollen met eigen casuïstiek. Ook gaan we aan de slag met theorie en reflecteer je op je leiderschapsvaardigheden. Daarnaast maken we een plan voor je eigen ontwikkeling, en de implementatie in de praktijk.

Startdata en locaties

Deze training wordt verdeeld over twee opeenvolgende dagen van 9.30 uur tot 16.30 uur. Daarin oefenen we de de leiderschapsstijlen en -rollen met eigen casuïstiek. Ook gaan we aan de slag met theorie en reflecteer je op je leiderschapsvaardigheden. Daarnaast maken we een plan voor je eigen ontwikkeling, en de implementatie in de praktijk.

Maand Dag 1 Dag 2 Locatie
november 2019 27 nov 28 nov  Hengelo
januari 2020 29 jan 30 jan  Hengelo

Investering

De totale kosten van deze training bedragen €1395,- exclusief BTW.
Lesmateriaal en uitgebreide lunch op beide lesdagen zijn bij de prijs inbegrepen.

XL10 Care B.V. is CRKBO geregistreerd.
Van BTW vrijgestelde organisatie boeken de trainingen van XL10 via XL10 care B.V.

Een training voor leiders die openstaan voor verandering

De naam van de training zegt het al: hij is geschikt voor leidinggevenden en iedereen met een aansturende rol. We verwachten bij deelname aan deze training dat je reflecteert op jouw eigen leiderschaps-skills. Want wie zijn stijl van leidinggeven wil veranderen, staat open voor groei. En als jij open staat voor, dan groei je ook!

Deze training is zowel mogelijk als open training of als maatwerk/incompany training. Meer weten over onze incompany oplossingen of een persoonlijk ontwikkel advies op maat? Lees hier meer over onze maatwerk oplossingen.

De praktische aanpak van XL10

Wie doet, die leert. Daardoor bestaat deze leiderschapstraining, net als de andere trainingen van XL10, voor 80% uit doen. Je raakt vertrouwd met de verschillende leiderschapsrollen door praktische opdrachten en spelvormen. Zo leer je ze niet alleen kennen, maar oefen je ze direct.

 • Cases komen voort uit eigen leerdoelen
 • Training in kleine groepen van max 8 deelnemers
 • 80% actief DOEN
 • De theorie ondersteunt, jouw praktijk staat centraal
 • Jouw actiepunten kun je morgen direct toepassen

Inspirerend van begin tot ver na einde!

Voorafgaand en na afloop van de training blijven we met je in contact door het versturen van voorbereidend lesmateriaal, korte filmpjes of praktische tips die je direct kunt toepassen in je werk.

Wij sturen geen moeilijke opdrachten, maar gerichte informatie om je optimaal voor te bereiden en te inspireren voor de training.