Online training Effectief Communiceren op afstand

Online training Effectief Communiceren op afstand

Door de coronacrisis zijn veel bedrijven (gedeeltelijk) gesloten en werkt men zoveel mogelijk vanuit huis. Als leidinggevende voel je je verantwoordelijk voor je team en het behalen van bepaalde doelen en resultaten. Het vele thuiswerken betekent ook dat je jouw team aanstuurt vanaf afstand.

Hoe communiceer je op afstand? Hoe hou je jouw team betrokken? Hoe blijf je toch effectief en succesvol samenwerken? Met deze korte online training effectief communiceren op afstand krijg je meer inzicht in de communicatievoorkeuren van jouw team.

Wij geven jou de juiste handvaten zodat je ook op afstand jouw communicatie afstemt op je medewerkers, zodat je hen nog beter ondersteunt.

De online training effectief communiceren in het kort

Investering: € 395,- (excl. kosten voor PPA)
Duur: 2 uur coaching
Vorm: online videocoaching
Niveau: Geschikt voor leidinggevenden

Investering:
Duur:
Vorm:
Niveau:

€ 395,- (excl. kosten voor PPA)
2 uur coaching
Online videocoaching
Geschikt voor leidinggevenden

Voor wie is deze online training?

Deze training is geschikt voor alle leidinggevenden. Denk aan managers, (meewerkend) leidinggevenden, teamleiders en directie.

In deze bizarre situatie door de corona worstelen alle leidinggevenden met dezelfde vragen:

 • Hoe voelen mijn medewerkers zich in deze onzekere tijd?
 • Wat motiveert mijn medewerkers?
 • Hoe houd ik mijn team op afstand toch betrokken?
 • Hoe blijven we toch effectief en succesvol samenwerken?
 • Wat hebben mijn medewerkers nu nodig?

Altijd -maar vooral- nu is communicatie van essentieel belang, zodat jouw medewerkers betrokken blijven bij de organisatie. Bovendien is effectieve communicatie essentieel voor het geven van vertrouwen en het maximaal benutten van ieders talent. Juist dát zijn dingen die we nu extra hard nodig hebben met z’n allen.

Voor de één is nu een luisterend oor belangrijk, voor de ander juist het stellen van duidelijke afspraken of misschien even sparren. Met deze online training krijg je inzicht in wat jouw mensen écht nodig hebben nu en belangrijker: hoe je ze dat geeft.

Wat leer je?

Als je weet welke communicatiestijl en voorkeuren jouw medewerker heeft, pas je jouw communicatie daar makkelijker op aan. Iemand die behoefte heeft aan korte feitelijke informatie benader je nu eenmaal anders dan iemand die graag ruimte wil voor het delen van zijn ideeën.

In slechts 10 minuten inzicht in het voorkeursgedrag van je team

We beginnen deze training eerst met het in kaart brengen van ieders communicatie voorkeuren. Zowel die van jou als die van jouw medewerkers. Dat gaat eenvoudig, snel en online met behulp van een vragenlijst. Het invullen daarvan duurt maximaal 10 minuten.

Inzicht met behulp van een rapportage of grafiek

Je kunt kiezen of je de resultaten van de vragenlijst wilt ontvangen in de vorm van een uitgebreide rapportage of in een grafiek. Beide geven je direct inzicht in drie verschillende gedragsaspecten. Vanuit daar gaan we jou ondersteunen zodat je optimale verbinding maakt en houdt met jouw medewerkers. Je krijgt handvaten voor het beter aansturen van jouw team op afstand.

De grafieken geven overzichtelijk weer:

 • Hoe diegene zichzelf ziet
 • Hoe diegene handelt onder druk
 • Hoe diegene zich opstelt in én aanpast aan de omgeving

Bij de rapportage ontvang je behalve de grafieken ook een uitgebreide omschrijving van de gedragsaspecten van diegene. Daarin wordt dieper in gegaan op de sterke punten en mogelijke beperkingen van de medewerker. Ook wordt in de rapportage uitgebreid stilgestaan bij de wijze van communiceren, de waarde voor de organisatie, zijn/haar motivaties en iemands grootste vrees.

De uitgebreide rapportage is voor zowel de deelnemer als de leidinggevende een begrijpelijk en praktisch rapport. Daarmee is de rapportage ook nadien veel breder inzetbaar. Het is een meerwaarde om hiermee verder met elkaar en met het team het gesprek aan te gaan.

Online coachsessie

Het inzicht in ieders communicatie- en gedragsvoorkeuren vormt de basis voor een online coachsessie van twee uur. Tijdens deze sessie bespreken we met jou de resultaten en geven we je praktische tips en trics. Tips hoe je jouw communicatie beter afstemt op je team, maar ook tips hoe je jouw medewerkers op afstand vertrouwen geeft. We helpen jou met het optimaliseren van jouw rol als leidinggevende.

Jouw resultaten na de online training

 • Je hebt meer inzicht in communicatie- en gedragsvoorkeuren van je team
 • Je hebt meer inzicht in de verwachtingen van jouw team
 • Je hebt meer handvaten zodat je ook op afstand verbinding blijft houden met jouw medewerkers
 • Je weet beter hoe je rekening houdt met individuele persoonlijkheidskenmerken bij beheer op afstand
 • Je creëert routines voor het aansturen en motiveren van medewerkers op afstand

Hoe werkt een online training bij XL10?

Omdat zowel de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) als coaching online plaatsvinden, kunnen we dit op zeer korte termijn voor je in gang zetten.

Heb je interesse in deze training? Dit zijn de stappen die we samen doorlopen:

 1. Korte telefonische intake met XL10
 2. De online vragenlijst voor de PPA wordt in gang gezet
 3. Jij en jouw medewerkers vullen binnen 10 minuten de vragenlijst in
 4. Binnen twee werkdagen ontvangt zowel de medewerker als de leidinggevende de uitgewerkte rapportage of grafiek per mail
 5. Samen bespreken wij de resultaten en geven we je uitgebreide tips en handvaten tijdens een online coachsessie

Investering

PPA met rapportage: € 295,- per medewerker.
PPA met grafiek: € 55,- per medewerker.

Online coachsessie van 2 uur: € 395,- incl. voorbereiding.

XL10 Care B.V. is CRKBO geregistreerd. Van BTW vrijgestelde organisaties boeken de trainingen van XL10 via XL10 Care B.V.

Meer weten of direct aanmelden?

Wil je meer weten over deze online training of wil je direct aanmelden? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

 • We bellen alleen als we aanvullende vragen hebben.
 • Persoonlijke aandacht
 • Gekwalificeerde trainers
 • 10.000+ tevreden deelnemers
 • Praktische aanpak

Advies nodig bij de keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreekt hij graag jullie ambities.

Voortdurend blijven ontwikkelen en reflecteren op je handelen maakt je sterker in je rol en aantrekkelijker als medewerker. Wij luisteren naar jouw persoonlijke ambities en zetten die om in meetbare doelen. Zo gaan we samen recht op het doel af en brengen die ambities in praktijk.

Een goed functionerend team vereist inzicht in eigen en elkaars kwaliteiten. Naast inzicht, is met elkaar in gesprek gaan en kritisch met elkaar meedenken van belang voor het versterken van een team. Denk buiten gestelde kaders, daag elkaar uit. Werk actief aan vertrouwen, wees eerlijk en open en bereik zo samen een nieuw niveau.

Jouw organisatie groeit wanneer jouw mensen/teams uitblinken in wat ze doen. Onze trainingen maken individuele medewerkers en teams sterker. En daarmee jouw organisatie als geheel hechter. Deze kracht straalt ook uit naar jullie klanten.

 • Persoonlijke aandacht
 • Gekwalificeerde trainers
 • 10.000+ tevreden deelnemers
 • Praktische aanpak