Online training Day to Day leadership

Online training Day to Day leadership

Leiderschap in tijden van crisis, en veelal op afstand, vraagt iets anders van jouw rol als leidinggevende. Hoe blijf je in verbinding met jouw medewerkers? Hoe blijf je toch zichtbaar en betrokken? Hoe creëer je duidelijkheid?

Wij bieden je 8 weken lang inspiratie in de vorm van een online leiderschapstraining. In een wekelijks webinar bespreken we jouw uitdagingen en krijg je praktische tips en trics. Je leert direct toepasbare vaardigheden zodat jij ook nu jouw leiderschap kunt laten zien.

De online training Day to Day leadership

Investering: € 1.395,- p.p. (excl. BTW)
Duur: 8 weken
Vorm: Wekelijks webinar en 1-op-1 coaching
Niveau: Geschikt voor leidinggevenden

Investering:
Duur:
Vorm:
Niveau:

€ 1.395,- p.p. (excl. BTW)
8 weken
Wekelijks webinar en 1-op-1 coaching
Geschikt voor leidinggevenden

‘Leadership is a choice, not a position’

-Steven Covey-

Voor wie is deze online training?

De naam van de training zegt het al: hij is geschikt voor leidinggevenden en iedereen met een aansturende of coördinerende rol. We verwachten bij deelname aan deze training dat je reflecteert op jouw eigen leiderschaps-skills. Vanuit deze reflectie kun je stappen maken, zodat je steeds beter in staat bent om op een consistente wijze je leiderschap te pakken. Want wie zijn stijl van leidinggeven wil veranderen, staat open voor groei.

Wat leer je?

Tijdens deze training leidinggeven verdelen we leiderschap onder in acht rollen. Die geven inzicht in de specifieke verantwoordelijkheidsgebieden binnen het leiderschap.

Deze 8 rollen komen voort uit drie focusgebieden:

 • Strategie
 • Mensen
 • De korte termijn acties waarmee je te maken hebt als leider

Ook wanneer je leiding geeft op afstand zijn deze drie focusgebieden van belang. Dit zodat medewerkers kaders en duidelijkheid ervaren, weten wat de koers (korte en langere termijn) is en echte aandacht voor hen als persoon ervaren.

Praktische handvaten

Tijdens de online training Day to Day leadership krijg je praktische handvaten, zodat je weet op welke gebieden juist nu jouw leiderschap van belang is. Je leert op welke wijze je jouw verantwoordelijkheid kunt oppakken. Elke week pakken we een ander verantwoordelijkheidsgebied en diepen deze met je uit.

In week 1 starten we bijvoorbeeld met de rol van strategie uitroller. Deze rol gaan we uitdiepen aan de hand van theorie, een webinar, praktijkopdracht en persoonlijke coaching.

In de training komen de volgende onderwerpen zeker aan bod: 

 • Wat houden de verschillende rollen van leiderschap in?
 • Waarom is dat, juist nu, van belang voor mijn team? 
 • Hoe pak ik de verschillende rollen op afstand op?
 • Welke stijl van leidinggeven zet ik op welk moment in?
 • Hoe kan ik juist nu helderheid geven in door de algemene visie, strategieën, doelstellingen en actieplannen te vertalen voor mijn medewerkers?
 • Hoe kan ik op afstand inzicht krijgen en zorg dragen dat de mensen op mijn afdeling onze visie en doelen in het achterhoofd houden tijdens het uitvoeren van hun dagelijkse taken?
 • Hoe toon je betrokkenheid vanuit de verantwoordelijkheidsgebieden?
 • Welke stijl is effectief?
 • Hoe schat je situaties in en benut je leiderschapskansen?
 • Hoe houd je mensen gemotiveerd en met focus op jullie doelen?
 • Hoe voer je aan en fluit je, indien nodig, terug? Ook als dat vanaf afstand moet?

De week daarna pakken we een ander verantwoordelijkheidsgebied dat we op dezelfde wijze centraal stellen. Na 8 weken ken je alle gebieden en stijlen die van belang zijn in consistent en zichtbaar leiderschap.

Jouw resultaten na de online training

Onze online leiderschapstraining biedt jou en je organisatie een set praktische handvaten. Daarmee kijk je objectief naar jouw rol als leidinggevende. Tijdens de training leer en oefen je de acht rollen. De training is erop gericht hoe je ook vanaf afstand zichtbaar en effectief leiding geeft.

Na deze online training Day to Day leadership:

 • Geef jij consistent en zichtbaar leiding
 • Ben jij effectiever en efficiënter als leidinggevende
 • Ben jij zichtbaar meer betrokken bij de organisatie
 • Ben jij wendbaarder als leidinggevende
 • Benader jij situaties rationeler zonder hindering van emotie
 • Heb jij meer inzicht in jouw verantwoordelijkheden als leider

Hoe werkt een online training bij XL10?

We geven deze training online via video in de vorm van een webinar. Daarnaast krijg je wekelijks een telefonische coachsessie waarbij we dieper ingaan op jouw specifieke situatie.

Wij bieden 8 weken inspiratie en direct toepasbare praktische vaardigheden.

Je krijgt daarvoor:

 • Wekelijks webinar van 1,5 uur
 • Wekelijkse praktijkopdracht
 • Wekelijks telefonische coaching waarin jouw praktijk centraal staat

Uiteraard zetten we ook in deze training/coaching jouw persoonlijke leerdoelen centraal. En gebruiken we voortdurend jouw persoonlijke praktijk in de oefeningen en opdrachten.

Investering

Online leiderschapstraining: € 1.395,- p.p. incl. persoonlijke coaching

XL10 Care B.V. is CRKBO geregistreerd. Van BTW vrijgestelde organisaties boeken de trainingen van XL10 via XL10 Care B.V.

Meer weten of direct aanmelden?

Wil je meer weten over deze leiderschapstraining of wil jij je direct aanmelden? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

 • We bellen alleen als we aanvullende vragen hebben.

Advies nodig bij de keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreekt hij graag jullie ambities.

Voortdurend blijven ontwikkelen en reflecteren op je handelen maakt je sterker in je rol en aantrekkelijker als medewerker. Wij luisteren naar jouw persoonlijke ambities en zetten die om in meetbare doelen. Zo gaan we samen recht op het doel af en brengen die ambities in praktijk.

Een goed functionerend team vereist inzicht in eigen en elkaars kwaliteiten. Naast inzicht, is met elkaar in gesprek gaan en kritisch met elkaar meedenken van belang voor het versterken van een team. Denk buiten gestelde kaders, daag elkaar uit. Werk actief aan vertrouwen, wees eerlijk en open en bereik zo samen een nieuw niveau.

Jouw organisatie groeit wanneer jouw mensen/teams uitblinken in wat ze doen. Onze trainingen maken individuele medewerkers en teams sterker. En daarmee jouw organisatie als geheel hechter. Deze kracht straalt ook uit naar jullie klanten.