Sales
Geen praatsessie maar actie!

Trainingen worden vaak gezien als algemene praatsessies. Een zaal vol met stoelen en een spreker die zijn zegje doet. Maar niets is minder waar, het on the job trainen werkt vaak zoveel effectiever. Meteen in actie met de medewerkers om gezamenlijk bezig te zijn en je zo te ontwikkelen.

In de sales is deze manier van trainen vaak succesvol en hier zijn mooie voorbeelden van. Een Europees betonbedrijf vroeg om een begeleide acquisitie dag met als doel het aanscherpen van de salesvaardigheden van het personeel, inclusief direct bedrijfsresultaat. In plaats van een heel verhaal te vertellen zijn we gewoon lekker aan het bellen geslagen. Het personeel doet wat het altijd doet en wij gingen er naast zitten.

Je hoeft niet de inhoudelijke vakkennis te bezitten om te begrijpen waar iemand het over heeft; je hebt wel in de peiling hoe het gesprek loopt. We kijken of er naar de klant toe wordt gesproken, of dat men blijft hangen in de technische details. Uiteindelijk moet je onderweg zijn naar een ‘ja’, een nieuwe klant of order.

Om zo’n dag succesvol te maken werken we met pitstops. Drie keer gaan we met z’n allen bij elkaar zitten en bespreken we hoe het ging. Waar merkte je dat iets beter ging? Zo zie je ook dat collega’s elkaar aanvullen en helpen. Op deze manier voelt het personeel ook dat ze in een bepaalde leerstand zitten. En het voordeel van zo’n gezamenlijke pitstop is dat je iedereen meteen op scherp zet. Je wilt toch niet onder doen voor jouw collega’s.

Het mooie aan zo’n open training is dat het allemaal als vanzelf gaat, met veel positiviteit. Aan het einde van de dag voelde het voor iedereen als een groot succes. En dat niet alleen, het bedrijf had die dag substantieel meer omzet en plande meteen nog een training in. Het is het bewijs dat een directe aanpak ook direct resultaat heeft

Stappen naar een optimaal maatwerktraject

 • 1. Kennismaking

  De eerste stap naar een succesvol resultaat is de kennismaking. Ons doel is u te inspireren en te laten ervaren wat onze trainers en coaches u kunnen bieden in het behalen van uw ontwikkeldoelen.

 • 2. Analyse

  De tweede stap is het analyseren van de ontwikkelvraagstukken in uw organisatie. Dit vertalen wij naar trainingsprogramma’s die optimaal aansluiten bij uw praktijksituatie.

 • 3. Voorstel

  Op basis van de analyse maken wij voor u een maatwerk voorstel. Wij geven u hierin een overzicht van ons aanbod en de tarieven voor uw maatwerkoplossing.

 • 4. Uitvoering

  Wanneer we het eens zijn over het voorstel gaan wij de trainingen en/of coaching plannen en uitvoeren. Wij zorgen voor deskundige en inspirerende trainers.

 • 5. Evaluatie

  Na afloop van het ontwikkeltraject in uw organisatie vindt er een evaluatie plaats. In een persoonlijk gesprek bespreken wij met u hoe het traject is verlopen en of het resultaat is behaald.