Coaching
Beter in je vel met RET

Er zijn veel voorbeelden waarbij Rationeel Emotieve Therapie kan helpen om belemmeringen op de werkvloer aan te pakken. Soms is de oorzaak van een spanning op de werkvloer lastig aan te wijzen en wil je niemand persoonlijk afvallen. Door gedragstherapie toe te passen kan de belemmering een kans worden en voelt iedereen zich beter.

Bij een bouwbedrijf uit Nederland worden twee leden van een team aangewezen om datzelfde team te gaan leidingeven. Na verloop van tijd merken ze dat ze niet serieus worden genomen door hun team maar tegelijkertijd vinden ze het lastig hun collega’s hier op aan te spreken.

Door RET toe te passen werd helder waar het probleem lag. Het ging niet zoals de leidinggevenden wilden want hun collega’s deden niet wat er van ze werd gevraagd. Dit kwam onder andere omdat sommige collega’s er al langer werkten dan zij zelf. Door de therapie kregen de leidinggevenden het inzicht dat je niet zomaar de werkwijze van iemand kan aanpassen maar soms moet accepteren dat mensen het anders doen dan jij voor ogen hebt. Als het resultaat maar hetzelfde is.

Aansluitend doen we een drijfverentest. Hierin komt naar voren wat een ieder motiveert en worden de verschillende karakters binnen het team helder. Door te zien wat goed is voor elkaar ontstaat er een stukje positiviteit wat kan leiden tot een betere samenwerking. Collega’s krijgen meer contact met elkaar en respecteren iemand anders zijn werkwijze.

Door de gedragstherapie zag het personeel dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen situatie. Door te accepteren dat je nieuwe rol anders is heb je minder zorgen en houd je energie over: je gaat weer met plezier naar je werk. En dat is nou juist een kernvoorwaarde een goed resultaat.

Stappen naar een optimaal maatwerktraject

 • 1. Kennismaking

  De eerste stap naar een succesvol resultaat is de kennismaking. Ons doel is u te inspireren en te laten ervaren wat onze trainers en coaches u kunnen bieden in het behalen van uw ontwikkeldoelen.

 • 2. Analyse

  De tweede stap is het analyseren van de ontwikkelvraagstukken in uw organisatie. Dit vertalen wij naar trainingsprogramma’s die optimaal aansluiten bij uw praktijksituatie.

 • 3. Voorstel

  Op basis van de analyse maken wij voor u een maatwerk voorstel. Wij geven u hierin een overzicht van ons aanbod en de tarieven voor uw maatwerkoplossing.

 • 4. Uitoering

  Wanneer we het eens zijn over het voorstel gaan wij de trainingen en/of coaching plannen en uitvoeren. Wij zorgen voor deskundige en inspirerende trainers.

 • 5. Evaluatie

  Na afloop van het ontwikkeltraject in uw organisatie vindt er een evaluatie plaats. In een persoonlijk gesprek bespreken wij met u hoe het traject is verlopen en of het resultaat is behaald.