Bizarre tijden door de coronacrisis

Het zijn bizarre tijden. Wat voor ons een maand terug nog de gewoonste zaak van de wereld was, is nu totaal anders. Ik maak me, net als iedereen, zorgen over onze gezondheid, eenzame oudere mensen, ons gezin maar ook bijvoorbeeld onze economie.

Aanpassingsvermogen wordt op de proef gesteld

Onze kinderen wonen nog (net) thuis. Ze zijn klaar met hun studie en hebben een baan. Noodgedwongen werken ze in deeltijd of thuis en hebben moeite het nieuwe ritme op te pakken. Het liefst willen ze “chillen” en nog zoveel mogelijk vrienden zien. Dat kan én moet op een andere manier. Dat beseffen ze na een paar weken maar al te goed. Hoe houden we de moed er toch in en de sfeer goed? In eigen huis zullen we andere afspraken met elkaar moeten maken aangezien deze situatie nog wel een tijdje zal duren. We doen ons best, al is dit af en toe best moeilijk. Maar dat zal voor iedereen gelden.

Met XL10 hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe website en de aanscherping van onze positionering. Vol trots en enthousiasme hadden we de vaart erin om onze kernwaarden voor het voetlicht te brengen. En dan ligt ineens de economie stil.

Verantwoordelijkheid van ons allen

Het is de verantwoordelijkheid van ons allen dat we verdere verspreiding van het virus voorkomen. Ik moet er niet aan denken dat we hier een situatie krijgen zoals momenteel in Spanje en Italië. Moedig de verantwoordelijkheid nemen is voor velen spannend en aftasten. Gelukkig gebeurt dit op grote schaal. Premier Rutte was mij als grootste fan de laatste jaren kwijtgeraakt maar in de duidelijkheid en verantwoordelijkheid van nu is hij een voortreffelijke leider van de BV Nederland.

Bij XL10 hebben we ook onze verantwoordelijkheid genomen en houden we ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Ook al heeft dat de nodige gevolgen voor onze organisatie. Zo zijn de trainingen voor grote groepen allemaal doorgeschoven. Gelukkig kunnen sommige 1 op 1 sessies wel doorgaan. Per opdracht bekijken we welke mogelijkheden we hebben.

Creatiever en inventiever

We worden met z’n allen creatiever en inventiever omdat de omstandigheden daarom vragen. Bovendien hebben we tegenwoordig digitale mogelijkheden zodat we anders kunnen werken. Zo werken ook wij steeds meer via Teams, Zoom en Skype. Ik vind het fantastisch om te zien hoe gaaf de interactie met deelnemers ook via deze digitale weg kan zijn en welke resultaten we ook hier in korte tijd behalen.

Sterker door de crisis

Er komt veel op ons allen af in deze tijd. Doordat we thuiswerken waar het kan, zijn we minder verbonden met elkaar. Dat vraagt van directeuren en managers dat ze op een andere wijze leidinggeven en hun teams ondersteunen. Juist nu krijgen mijn collega’s en ik ook vragen zoals: “Hoe kan ik mijn medewerkers op afstand motiveren?”,“Ons MT dreigt uit elkaar te vallen, hoe blijven we toch betrokken bij elkaar?”, “Ik mis ondersteuning van mijn leidinggevende, mag ik daar nu wel om vragen?” en “Kan ik medewerkers op afstand wel aanspreken?”

Bij XL10 geloven we er oprecht in dat we met z’n allen juist sterker uit deze crisis kunnen komen. Daar doen wij in elk geval ons uiterste best voor. We zijn dan ook blij dat onze klanten ons ook nu weten te vinden met praktische vragen. Schroom niet en blijf dat vooral doen! Ons team van experts staat ook in deze lastige tijd voor u klaar. Samen komen we hier beter uit dan dat we erin zijn gegaan.

Namens het gehele XL10 team wens ik u en uw medewerkers een goede gezondheid. Blijf gezond en blijf uw gezonde verstand gebruiken.

Richard Weghorst
Algemeen Directeur XL10

Advies nodig bij de
keuze voor een training?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken we graag jullie ambities.

Alco CTA

ONZE REFERENTIES