Functieprofilering

Functieprofilering ondersteunt jouw medewerkers in groei

De unieke Functieprofilering laat jou zien welke medewerkers het beste passen in een bepaalde rol. Het profiel van de kandidaat wordt vergeleken met het ideaal profiel van de organisatie. De PPA analyse ligt ten grondslag aan de functieprofilering en geeft een haarscherp en betrouwbaar beeld van het werkgedrag en de persoonlijkheid van de kandidaat.

Functieprofilering

Het is van grote waarde dat je weet wat de juiste functie voor iemand is. Wanneer een functie écht bij iemand past, is die persoon over het algemeen tevreden en gaat met plezier naar het werk. Het resultaat is een gemotiveerde medewerker en een lager verzuim.

De Functieprofilering legt de persoonlijkheid, cognitieve vaardigheden en drijfveren van jouw medewerker bloot. Aan de hand van deze Functieprofilering maak je een juiste match tussen je medewerker en de juiste functie.

Advies nodig over
functieprofilering?

Bel vrijblijvend met XL10. Samen met jou bespreken wij graag jullie ambities.

Hermien Hannink

Zo werkt Functieprofilering bij XL10

De Functieprofilering laat zien wat passende gedragsvereisten voor een functie zijn. Dit noemen we het functieprofiel. Vervolgens vergelijken we de gedragseigenschappen van de kandidaat (PPA) en dit functieprofiel. Op basis daarvan geven we een ‘fit-indicatie’ op een schaal van 1 t/m 5. Die indicatie geeft een advies welke laat zien hoe geschikt iemand is voor de functie.

Functieprofilering geeft een heldere uitkomst

  • Het functieprofiel omschrijft de voor de functie vereiste gedragseigenschappen.
  • De PPA/functie vergelijking laat zien in hoeverre een kandidaat in een bepaalde functie past, kijkend naar de gedragseigenschappen. Gebruik deze informatie voor de selectie van nieuwe medewerkers of de doorstroom van je huidige medewerkers.
  • De Functieprofilering laat zien of jouw medewerkers hun functie vervullen zoals jij voor ogen hebt. Dit geeft inzicht op welke gebieden ontwikkeling gewenst is.

Onze adviseurs inventariseren jouw wensen en maken een voorstel op maat. Zo kan een combinatie van assessment instrumenten mogelijk een completer beeld geven.

De Functieprofilering sluit goed aan bij:

Voortdurend blijven ontwikkelen en reflecteren op je handelen maakt je sterker in je rol en aantrekkelijker als medewerker. Wij luisteren naar jouw persoonlijke ambities en zetten die om in meetbare doelen. Zo gaan we samen recht op het doel af en brengen die ambities in praktijk.

Een goed functionerend team vereist inzicht in eigen en elkaars kwaliteiten. Naast inzicht, is met elkaar in gesprek gaan en kritisch met elkaar meedenken van belang voor het versterken van een team. Denk buiten gestelde kaders, daag elkaar uit. Werk actief aan vertrouwen, wees eerlijk en open en bereik zo samen een nieuw niveau.

Jouw organisatie groeit wanneer jouw mensen/teams uitblinken in wat ze doen. Onze trainingen maken individuele medewerkers en teams sterker. En daarmee jouw organisatie als geheel hechter. Deze kracht straalt ook uit naar jullie klanten.